Lager onderwijs

Digitale oefeningen, instructiefilmpjes, digitale boekenkast, ...

 

Leren programmeren met CodesCool. CodeCool zet de website ook tijdelijk voor iedereen open. Dus niet enkel voor leerkrachten. Hier kunnen kinderen leren programmeren.

 

Oefenbladen voor rekenen en taal. De bijlesmeester heeft een mooi aanbod van werkbladen voor rekenen en taal voor leerlingen van de basisschool. Opgedeeld in verschillende niveau’s.

 

Leerpaden voor het basisonderwijs via Gynzy. Gynzy biedt zijn platform gedurende de komende periode gratis aan.

 

De werkboekjes van Juf Milou zijn gratis. Hier zijn materialen te vinden om te gebruiken in de klas of thuis. Er zijn werkboekjes te vinden die aansluiten bij een thema zoals seizoenen en feestdagen.

 

Hulpmateriaal, oefeningen en werken rond thema’s met Juf Sanne.

 

Kangoeroe laat je ervaren dat wiskunde op elk niveau heel leuk en uitdagend kan zijn. De kangoeroe wedstrijd zal net iets anders verlopen dan andere jaren, maar laat dat jezelf niet tegen houden om alvast vrolijk te oefenen. De Kangoeroewedstrijd is er voor alle leerlingen vanaf het eerste leerjaar van de lagere school tot en met het tweede jaar secundair onderwijs. Er zijn vijf edities, elk bedoeld voor een specifieke doelgroep.

 

Het kinderjournaal Karrewiet op Ketnet brengt elke dag actua en duiding op kindermaat. Alle info over het coronavirus staat gebundeld op de aparte pagina.

 

Khan Acadamy is gekend onder de huisonderwijzers. Leerlingen oefenen in hun eigen tempo, vullen eerst hiaten in hun begrip aan en vervolgens versnellen ze hun leren.

 

Online oefeningen voor de lagere school.

 

Iedereen kan online oefenen via oefen.be. Kinderen kunnen hier oefenen op Frans, ICT, LBV, LO, mens en maatschappij, MO, Nederlands, sociale vaardigheden, wetenschappen en techniek, wiskunde.

 

Het Corona preventie spel leert hoe je het Coronavirus kunt verslaan.

 

18 educatieve spelletjes

 

Naar het museum met travel and Leisure Wel dat kan nu niet natuurlijk, maar er is een oplossing. 12 beroemde musea bieden gratis virtuele bezoeken aan.

 

Xnapda: is een platform boordevol educatieve filmpjes voor de lagere school. Leerlingen van het 1ste tot en met het 6de leerjaar vinden er filmpjes over: wiskunde, taal, spelling, WO en Frans. Er zijn 3 soorten filmpjes:

  • de instructiefilmpjes: 10 toffe presentatoren leggen de leerstof duidelijk uit én op een leuke manier in de vorm van een verhaaltje.
  • de automatisatiefilmpjes: via bewegend leren op muziek (maaltafels, getalbeelden, splitsen, deeltafels, Frans, …)
  • de Funzone-filmpjes: bewegingstussendoortjes, moppen, raadsels, uitbeelden.

 

Corona op een eenvoudige manier uitgelegd.

 

Oefenbundels van Zwijsen.